1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 18 °C

ONUR İTTİFAKI

Teslime Tosun

 

 

ONUR İTTİFAKI!

Siyasetin hareketli günleri yavaş yavaş başlıyor. Öncelikle şunu belirteyim, seçimlere kadar yeni bir ittifak hazırlanıyor desem ve bunun ismi de "Onur ittifakı" desem ne olur? 

Siyaseti yakından takip ediyorsanız önümüzdeki süreç içinde kelli-felli yazarlar ve siyasetçilerin ağzında bu cümleyi çok duyacaksınız "Onur ittifakı". .

Bu ittifakın içinde kimler var derseniz, şu an bilmiyorum ama tahminlerimi şöyle sayabilirim. Millet ittifakı içinde HDP'den rahatsız olan İYİ Parti ve Meral Akşener, Deva partisi ve Ali Babacan, Memleket Partisi ve Muharrem İnce, Demokrat Parti Gültekin Uysal  gibi isimleri sayabiliriz.  Belki Gelecek Partisi ve Ahmet Davutoğlu ismini de bu sıraya koyabiliriz. 

Cumhur, Millet ve yeni kurulacak Onur İttifakı önümüzdeki günlerde en çok duyacağımız kelime olacak gibi. 

AK PARTİ KONGREYE HAZIR

Ak Parti teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, iki gündür Antalya'da ve kongre hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'la birlikte tüm detaylarla bizzat ilgileniyor. 

Ak Parti Antalya'nın önünde Rıza Sümer gibi bir örnek olduğu için, dün yine Ak Parti kulisleri birden bire hareketlendi. Gelen bilgiye göre "Ne fidancı, ne Kocabaş, ne de Taş.  Dördüncü bir isim İl Başkanı olacak" dediler. 

Hemen habere atladım tabi. Şöyle bir  zemin yoklamalarını yaptıktan sonra böyle bir alternatifin olmadığını söylediler. Galiba birileri çok büyük beklenti içindeydi. Ancak bu beklentisi karşılanmadığı için İbrahim Ethem Taş'ı yıpratmak, il başkanlığını sorgulatmak için böyle dedikodular salıyor ortalığa. 

Daha önce yazmıştım yine tekrar edeyim. Edindiğim bilgilere göre İbrahim Ethem Taş Cumhurbaşkanımızın gözünde kendisince kategorileştirdiği şekliyle "İbrahim bizim erenlerden" diyor.  Yani bu kadar seviyor ve İbrahim Ethem Taş'a  karşı korumacı baba tavrıyla yaklaşıyor. 

Ama yine de her zaman bir opsiyon bırakmak lazım. Onun için ben İbrahim Ethem Taş isminin kesinleştiğini bile bile Cuma gününe kadar "Her şey olabilir" diyerek  opsiyon bırakıyorum. 

HELAL OLSUN SERİK CHP İLÇE BAŞKANI İBRAHİM DEMİR'E

Dün Serik CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir'in sosyal medyada yayınladığı fotoğrafları gönderdiler.  CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir, yanına Tefecilikle suçlanan ve hakkında savcılık tarafından dava açılan CHP İl başkan yardımcısı yeğeni Mehmet Günal'ı ve "danışmanım"  dediği  Ömer Gürler'i de alarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmiş. 

Ziyaret nedeni olarak "Serik'li muhtarların mahallelerine istedikleri hizmetlerin talepleri" demiş. Demiş de sanki yanlış makama gitmiş diye düşündüm önce. Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu Serik'li muhtarların hangi talebini karşılayabilecek koltukta oturuyor ki?  Muhtarların istedikleri mahalleye yol yapılması, su getirilmesi gibi işlerdir. Bu işleri de Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muhittin Böcek yapıyor. Bunu kendi kendime söylerken  jeton düştü.

CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir, Tefecilikle suçlanıp, hakkında dava açılan aynı zamanda CHP İl Başkan Yardımcısı yeğenini de yanına alıp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na giderek "Benim torbacı damadı Muhittin Böcek ASAT'a işe almadı. Sağolsun Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal sahip çıktı. Oradan gelecek maaşa ihtiyacımız yok ama olsun, damada bir maaş bağlanmış oldu. Şu yanımda görmüş  olduğunuz civan gibi yeğenim Mehmet Günal ise dış mihrakların ve minnaklarının ve dahi kendi içimizde olan CHP ve AKP artıklarının hedefi oldu. Ticari anlaşmazlıkları olan 5-10 kişi toplaşıp tefeci diye iftira attılar. Bakın, görün efendim 41 kere maaşallah benim şu nur yüzlü, ceylan gözlü yeğenim tefecilik yapar mı hiç? Hep iftira, hep iftira efendim. Bunları da yazan hep AKP Yandaşı gazetecilerdir. Yoksa vallahi biz sütten çıkmış ak kaşık gibiyiz. Na böyle taş olayım ki, ekmek-musaf çarpsın ki tertemiz insanlarız.  Serikli muhtarların taleplerini size getirdim. Muhittin Böcek beni yanına kabul etmiyor, onun da bir kulağını çekerseniz memnun olurum efendim" demiştir diye tahmin ediyorum. 

Ve genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bunları kabul edip, bir de fotoğraf verdi ya. Sayın Kılıçdaroğlu'na  böyle siyasetçi lazım kardeşim. Yok temiz siyaset, yok Atatürk ilke ve inkilapları, yok çalmadan çırpmadan siyaset yapacağız.  Demek ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun nazarında "Yok öyle bir dünya ve siyasetçi." 

Helal olsun İbrahim Demir başkan sana. Alayımıza  nanik yaptınız. 

Bundan sonra İbrahim Demir ve avanesinin en büyük destekçisi olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bize İbrahim Demir gibi insanlar ve siyasetçiler lazım. Bir İbrahim Demir ve Mehmet Günal'da kolay yetişmiyor arkadaşlar!


NOT-1: Bilmeyenler için açıklayalım. Antalya siyaset tarihine Rıza Sümer vakası olarak giren olayda, Ak Parti'nin il kongresinin yapılacağı haftanın son günü olan Cuma gününe kadar tek aday olarak İl başkanı olacağı açıklanmıştı. Cuma günü akşam saatlerinde karar değişmiş, İbrahim Ethem Taş; tek aday olarak İl Başkanlığı seçimine girmişti. 

Bu yazı toplam 3737 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.