1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 18 °C

ŞIMARIK VELİLER

Teslime Tosun

 

ŞIMARIK VELİLER


Dün sosyal medyada bir ses ve görüntü kaydı yayınlandı.  Hurma'daki bir okulda işgüzar bir veli tarafından çekilen görüntülerde bir öğretmenin (Müdür yardımcısı) mikrofondan çocuklara disiplinli olmaları gerektiğini anlatıyor ve her nasıl olduysa artık kadın (Sizin ağzınızı, yüzünüzü yamuştururum) gibi bir şey söylüyor. 

Sosyal medyada bu olay yayınlandıktan sonra adeta yıkıldı. Hiç tanımadıkları, olayın öncesini sonrasını bilmedikleri konuyla ilgili olarak o öğretmeni sosyal medyada adeta çarmıha gerdiler. Her kafadan bir ses çıktı ve hiç tanımadığım o öğretmenimiz için basın camiasındaki arkadaşlarımız da habercilik refleksiyle haber yaptılar. Ve sonunda Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma açtığını açıkladı. 

Bir insanı mesleğinden soğutmak için her türlü argüman kullanılmış oldu. 

Eğitimci ve yönetici bir hocamızla dün çok kısa bir sohbet etme imkanım oldu. Diyor ki, "Pandemi sürecinde çocuklar maalesef öğrenci olduklarını unutmuşlar. Sıra olmasını bilmiyorlar. Sınıfta oturmasını bilmiyorlar, okul başlamış istiklal marşı okunacak, bunu yapmıyorlar. Öğretmenlere küfür ediyorlar, alay ediyorlar. Ellerinde ne varsa okulun koridorlarına atıyorlar. Öğretmen sınıfta ders anlatırken, çocuklar (canımız sıkıldı) diye çıkıp gidiyorlar. (Okulun dış kapısı niye kapalı ben eve gideceğim, bilgisayarda oyun oynayacağım) diye yıkıyor ortalığı. Çocuğu disipline etmek için aldığımız bütün eğitimler yetersiz kalmaya başladı. Eğer çocuğu disipline etmek için velinin hoşuna gitmeyen bir şey yaptığınızda artık en basiti CİMER'den soruşturma emri geliyor. Maalesef eğer bu dönemde okulları açmamış olsaydık arada eğitim anlamında kayıp bir neslimiz olacaktı. Veliler iyi eğitilmiş, disipline edilmiş ve başarılı çocuklar istiyorlarsa lütfen bize biraz güvensinler" diyor. 

Bir başka öğretmen arkadaşımızla telefonla görüştüğümüzde "22 yıllık öğretmenim,  meslek hayatımın hiç bir dönemi bu kadar zorluk yaşamamıştım.  Öğrenci ayrı bir dert, velisi bambaşka bir sorun haline gelmiş. Veli'nin birisi okul başladıktan iki gün sonra geldi ve çocuğunun oturduğu sırayı değiştirmemizi istedi. Kapı yakınında ön sırada oturan çocuğu kaldırmamızı, yerine kendi çocuğunun oturtulmasını istiyor.  Buna gerekçe olarak zil çaldığı anda çocuğunun sınıftan çıkmak için arka taraflardan kapıya kadar yürümesini gösterdi. Talep karşısında şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım.  Biz öğrencilerimizi disipline eder ve derslerine kanalize ederiz elbette. Ama özellikle en çok kendi çocuğunun kıymetli olduğunu ve herkesin o kutsal, kıymetli varlığının kölesi zannederek, (buna öğretmenler de dahil),  üzerimize yürüyen veliler bizi  rahat bırakırlarsa biz işimizi yaparız" dedi. 

Doğru sözlere ne denir. Gerçekten de yaklaşık 2 yıldır çocuklar öğrenci olmayı unutmuşlar. Disiplin desen hak getire. 

Özellikle elinde cep telefonuyla öğretmenlerin peşine düşe veliler lütfen öğretmenlerimizi rahat bırakalım. Onların kutsal sayılan işi zaten öğretmek. Çocuğunuzun iyi bir birey, topluma yararlı bir vatandaş, iyi bir meslek sahibi olmasını istiyorsanız gerçekten öğretmenlerin yakasından düşün. 

Sayın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine buradan sesleniyorum. Öğrencisi tarafından ağır küfür ve hakaret altında kalan öğretmenlerimizin hiç mi hakkı yoktur? 

Sinsice o görüntüleri çekip, bir öğretmeni sosyal medyada çarmıha gerdiren o veliye yönelik olarak "Benim öğretmenime bunu yapma hakkını size vermiyorum" diyemezmisiniz? 

Sanki kendisi İrlanda'da eğitim görmüş gibi öğretmenlere, öğretmenlik dersi vermeye kalkan velileri bu kadar şımartmaya gerek var mı?

Yasalarımız gereği olamaz ama böyle yapan bir kaç şımarık velinin çocuğunu eline vereceksin, (Buyrun kutsal varlığınızı.  Nerde eğitterebiliyorsanız, orada eğitimini sağlayın) diyeceksin. Böyle durumda elinde cep telefonuyla öğretmenin açığını yakalamak için peşinde koşan veliler anında ortadan toz olurlar. 

Öğrenciyi biraz olsun disipline sokmak için çaba harcayan, öğrencilerin artık zıvanadan çıkardığı  "Ağzınızı-yüzünüzü yamuştururum" diye bağıran öğretmenin yanındayım.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de lütfen öğretmeninin yanında, arkasında dursunlar. Eğer o oğretmenimize ceza verirseniz, çocuklarından çok şımarık veliler daha bir azıp, zaten pısmış halde olan öğretmenlerimize beter eziyetler yapmaktan geri durmayacaklardır.  Ve bu ne yazık ki, bizi  eğitimsiz bir topluma doğru sürükleyecektir. 


Çocuklarından çok şımarık veliler,  yeter artık sizin de yaptıklarınız.  Düşün öğretmenlerin yakasından

Bu yazı toplam 7620 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.