1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 19 °C

SİYASETİ OKUMAK VE GEREĞİNİ YAPMAK

Teslime Tosun

 

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın moderatörlüğünde eski Devlet Bakanı ve DSP eski Genel Başkanı Masum Türker ile Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin konuk olduğu ‘Gece Görüşü’ programında cumhurbaşkanlığı adayları tartışması sırasında ABB Başkanı Muhittin Böcek’in her kesimden oy alabilecek cumhurbaşkanlığı için biçilmiş kaftan olduğu şeklinde bu manaya gelebilecek övücü cümleleri kuruldu.

 

Bunu duyan Muhittin Böcek, derhal devreye girerek Abdülkadir Selvi’ye ulaşıp “Antalya’daki büyük CHP buluşmasında gönlümüzdeki cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu zaten ilan ettik. Ben Antalya’da bir dönem daha halkımıza belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Tabandan geldim, üniversiteyi bitirip, yüksek lisansımı ise siyaset bilimi üzerine yaptım” şeklinde bir mesaj göndermiş.

 

Sayın Böcek’in bu mesajını da Abdülkadir Selvi canlı yayında izleyicilere aktardı. Aktarırken de Muhittin Böcek’e oldukça güzel cümleler ile iltifatlar etti.

 

Her zaman söylüyorum. Muhittin Böcek’i rahmetli anneciği kesinlikle kadir gecesinde filan dünyaya getirmiş. Siyasette bu kadar şanslı filan olunamaz arkadaş.

 

Sayın Böcek, 2022 yılı ikinci ayından itibaren Ankara’da arka arkasına yaptığı görüşmeler ile ABB’de ikinci dönem belediye başkan adaylığını kesinleştirdi. Sözlerini aldı, sözleşmelerini yaptı diyebiliriz.

 

Ama elbette siyasette 24 saat bile her şey değişebilir.

 

Zira genel seçimden sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığını kazansa da, kazanmasa da CHP Genel Merkezinde bazı taşlar yerinden oynayacak. Bu taşlar yerinden oynadığı zaman, arkasından gelecek olan yerel seçimlerde kim ve neye göre belirlenir o bölüm ayrı bir muamma. 

 

(CHP Genel Merkezde, herkes Kılıçdaroğlu'ndan sonraki senaryo üzerine yoğunlaşmaya başladı. Biliyorsunuz genel merkezde etkili akımlardan birisi Çerkez akımıydı.  Çerkez akımının lideri olan Aykut Erdoğdu'nun kötü bir şekilde istifasıyla bu akımın etkinliğinde bir gerileme oldu.) deyip yazı konumuza geri dönelim. 

 

Son günlerde Muhittin Böcek’le ilgili sıkıntılar, alttan alta oynamalar, şikayetler, dosyalar, raporlar her şey CHP Genel Merkeze, İyi Parti Genel Merkezine, genel başkanlara, buldukları etkili-yetkili kişilere götüren bir ekip var. Ve bir süre sonra azimle aynı yere sürekli vurunca ister istemez bir darbe izi oluyor, çatlak oluyor. Nitekim kaçınılmaz bir şekilde bu da gerçekleşiyordu.

 

İşte bu program, her şeyi yine değiştirdi.

 

 

Sayın Böcek orada “Ben yüksek lisansımı siyaset bilimi üzerine yaptım” derken “Siz benim ismimi Cumhurbaşkanlığı için telaffuz edince beni yakıyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı ile ismimi dillendirirseniz, CHP içinde zaten beni parça-pinçik edecek bir sürü kişi var. Antalya’da yapılan CHP kurultayında CHP’lilerin adayı, gönlümüzün adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ismini zaten açıkladım. Ben liderime bağlıyım” diyordu.

 

Ve böylece Kemal Kılıçdaroğlu’ndan artı 10 puan daha almış oldu.

 

Kimse kusura bakmasın ama başına gelebilecekleri çok iyi tahmin ederek aleyhine gelişmeye başlayan bir olayı, çok nazik, çok akıllı bir hamleyle anında müdahale ederek lehine çevirmiş oldu.

 

Kolay değil, siyasette onca sene dirsek çürütmek. Siyaseti iyi okumak ve ön görüp gereğini yapınca ve üstüne bir de siyasi şans da olunca, “Enginlere sığmaz taşarım” hali oluyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 2493 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.