1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 20 °C

YENİ PARTİ KURACAKLAR DİKKAT!

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

 

YENİ PARTİ KURUCULARI DİKKAT!

 

Bu gün sabah saatlerinde AK Parti İl Başkanı sayın İbrahim Ethem Taş ve yönetiminin hazır bulunduğu bir basın toplantısı vardı. Bu toplantıya biraz geç katılmak zorunda kaldım. Ben gittiğimde Ak Parti'nin kongre takvimini açıklıyordu.

 

Sayın Taş, 1 Ocak tarihi itibarıyla Ak Parti'nin kongre sürecinin başladığını duyurdu. AK Parti Antalya İl Teşkilatının yenileneceğini, tazeleneceğini söyledi. (Artık metal yorgunu denmiyor)

Meslektaşlarımız sordu "Siz adaymısınız?" diye. "Ben Antalya İl Başkanıyım. Partim beni hangi göreve layık görürse, devam ederim." dedi. Yani, aday değilim diyerek kapıyı kapatmadı. Yukardan gelecek işareti bekliyor. Ki yeniden aday olduğunu deklere etmiş oldu.

 

Ben ise yeni kurulacak olan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun partisiyle ilgili özellikle Kadın Kolları'ndan istifaların yaşandığını ve bu güne kadar Ak Parti'den kaç üyenin istifa ettiğini sordum.

 

Bana cevaben, "Bir-iki kişi istifa etmiştir. Onlar da partimizin herhangi bir organında görev olmayan üyelerdir. Mahalle temsilcisi bile olmayan, bir yerlere aday adayı olmuş kişilerdir. Bunların bazıları Konya'lı olduklarını öğrendik. Bizim karşımızda parti kurmaya kalkanların sonu hep hüsranla bitmişlerdir. Başarılı olamamışlardır. Bu gün isimlerini bile hatırlayan yoktur. Onların çalışmalarını yakından takip ediyoruz, arkadaşlarımızı gönderiyoruz. İçerden bilgi alıyoruz. Öyle çok fazla bir araya gelemiyorlar. İlgi-alaka pek yok" dedi.

Bunun üzerine ben yeniden sordum, "Sayın başkan Antalya'da parti çalışmaları yapanları tanıyorsunuz o zaman. Birde aralarına ajan mı gönderiyorsunuz?" dedim. Sayın Taş, durumu toparlamaya çalışarak "Yok bizim arkadaşlarımızı davet ediyorlar, arkadaşlarımız bize soruyor, bizde (sakınca yok gidin, bir çaylarını için. Duruma bakın) dediğimiz arkadaşlarımız var. Yeni parti kuranlarla ilgili ben bilgi vermeyeyim, zaten önümüzdeki günlerde ortaya çıkar" dedi.

 

BAHATTİN BAYRAKTAR'I İL BAŞKANI OLDUĞUNU HATIRLATTI!

 

Bir meslektaşımızın Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar'ın bir gün önce yaptığı basın toplantısında Millet ittifakına destek veren Saadet Partisini eleştirerek, "Maalesef bazı liderler bazen tabanlarını değişik yere ya satıyor, ya da başka çıkarlar uğruna pazarlıyor diye düşünüyorum. Saadet Partisini öyle düşünüyorum. Kesinlikle olmaması gereken yerde duruyorlar. Rabbim hidayet verirse inşallah doğru tarafa geçerler" sözlerini eleştirmesi üzerine Bayraktar'a yönelik kesin dille eleştirilerini sıraladı.

 

İl Başkanı Ethem Taş, "Bir ilçe başkanı genel siyasete yönelik böyle açıklamalarını doğru bulmuyorum. Kendi ilçesiyle ilgili konuşabilir ama burada İl Başkanı benim. Genel siyaseti genel merkeze bırakıyoruz. Biz burada yerel siyaset yapıyoruz. Ben sayın Bayraktar ile görüşmedim ama bir başka parti hakkında böyle konuşmaması lazım. Konuşulacaksa bile ben buradayım. İl Başkanı benim" dedi.

 

Yeni kurulacak bir partinin il başkanlığına eski Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın getirileceği hakkında ise "Sayın Çalık, akademik kariyerine devam edip, mesleğinde yükselmek istiyor. Bu konularla ilgisi yok" dedi.

 

AMA SORUYU BEN SORMUŞTUM

 

Toplantı bitiminde vedalaşırken, Kadın Kolları Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, kadın kollarından bir kişinin istifa ettiğini onun da yedeklerde olduğunu söyledi. Sorduğum soruyu çoğul kullandığımı başka kimlerin istifa ettiğini sordu. Bir an kafam karıştı. "Bilmiyorum" dedim. "Kaç kişi var ben size sormuştum" dedim.

Özçay, sadece Fatoş Alakavuk isimli birisi olduğunu başka olmadığını söyleyerek "Soruyu öyle sorunca sanki çok varmış gibi genel kanı oluşuyor" dedi. Ben ise gelen bilginin birkaç tane olduğunu bunu doğrulatmak adına sorduğumu geveleyerek ayrıldım.

 

 

Bu yazı toplam 2188 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.