1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 16 °C

MANAVGAT ULUALAN NE OLACAK?

VAHİDE YANIK

MANAVGAT ULUALAN NE OLACAK?

 

Manavgat Ulualan, Manavgat’ın denizle buluştuğu tek nokta. Kamuya ait 2 bin 800 dönümlük bir alan. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018 yılında alanda, 3’ü içerisinde otel de bulunan, biri otelsiz golf alanı olmak üzere 4 golf sahası yapmak için proje hazırladı.

 

MANAVGAT TAM YÜREK

Manavgat halkı, Bakanlığın alanda golf sahası yapmasına başından beri karşı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Manavgat Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen Manavgat Ulualan Koruma Platformu üyesi 45 meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu plana şiddetle karşı çıkıyor. Nitekim o dönem yapılan itiraz sonucu Antalya 3. İdare Mahkemesi, geçen yıl Nisan ayında Bakanlığın projesini “kamu yararı yoktur” gerekçesiyle iptal etti. Ancak Bakanlık, küçük değişiklikler yaparak, projeyi tekrar sundu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın golf alanı projesi Manavgat Belediyesi tarafından askıya çıkarılacak. Manavgat Ulualan Koruma Platformu ise projeye yine itiraz edecek. Manavgat Ulualan Koruma Platformu, Ulualan’da golf sahası yapılmaması, alanın kente kazandırılması konusunda ısrarlı.

 

AĞAÇLAR TEHLİKEDE, YANGIN UÇAK PİSTİ YOK OLACAK

Aslında itirazın bir nedeni de çevre kaynaklı…Alanda 800 dönümlük ormanlık alan bulunuyor, golf sahası yapılırsa alandaki ağaçlar seyreltilmek üzere kesilecek. Ayrıca 2021 yılında çıkan orman yangınının söndürülmesinde büyük rol oynayan yağın uçakların iniş kalkış yaptığı uçak pisti de bu alanda bulunuyor. Yani plan uygulamaya konulursa yangın uçak pisti de kaldırılacak.

 

EN ANLAMLI BİRLİKTELİK

 

Manavgat’ta Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seydi Tahsin Güngör’den Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e, esnaf odasından mimarlar odasına kadar çok sayıda kurum ve kuruluş alanı korumak için birlikte hareket ediyor. Hatta Platform olarak bütün siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret ettiler ve işin ilginci iktidardan muhalefetine kadar bütün il başkanları, platformdan yana tavır ifade etti.

BAŞKANLAR KARARLI

Platformun başkanlığını Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ulualan’ın Manavgat için önemli bir merkez olduğunu belirterek, 4 kişiye tahsis edilemeyecek ve sayılı sayıda insana hizmet edemeyecek kadar önemli olduğunu söylüyor. Seydi Başkan, Ulualan’ın Manavgat’ın denizle buluştuğu tek nokta olduğuna işaret ediyor. İlçede sağlanan birlik beraberlik ile alanın Manavgat halkına kazandırılacağı konusunda kararlı olduklarını dile getiriyor.

 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 100 bin imza ve mahkemenin iptal kararına rağmen projenin tekrar gündeme getirilip, ısrar edilmesini anlayamadıklarını söylüyor. Proje ile Manavgat halkının 2 kilometrelik sahilden koparılacağını anlatan Başkan Sözen, “Alan 4 kişinin değil Manavgat halkının kullanımına açılmalıdır” diyerek tepkisini dile getiriyor. Ulualan Koruma Platformu’nun Manavgat halkının sesi olduğunu, golf alanı projesinin hayata geçirilmesine izin vermeyeceğini kaydeden Sözen Başkan, Manavgat’ın birlikte hareket ederek alanı halka kazandıracağını ifade ediyor.

 

MANAVGAT HALKI NE İSTİYOR?

 

Peki Manavgat halkı? Manavgat halkı Ulualan’da, yat limanı, marina, kültürel alanlar gibi Manavgat ekonomisi ve kent kültüründe 50-100 yıllık geleceğine katkı sunacak projelerin uygulanmasını istiyor. Ulualan'a yapılacak yat limanı, marina, spor kompleksi, sağlık kompleksi, ticari merkezler, kongre fuar merkezi, eğlence merkezler ve halkın kullanabileceği günü birlik alanların bulunduğu kapsamlı bir kompleksin, hem halk yararına olacağı hem turizmi 12 aya yayabileceğini ve istihdama ciddi anlamda katkı sağlayacağı belirtiliyor.

 

PAZARTESİ BASIN AÇIKLAMASI

Ulualan’ı Koruma Platformu, 3 Nisan Pazartesi günü, Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaparak kamuoyunu konuyla ilgili bilgilendirecek, destek isteyecek.

 

DOĞA DOSTU HALK PROJESİ

Çevre ve doğayla ilgili kararların daha titizlikle alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yapılan hataların geri dönüşü olmuyor. Manavgat Ulualan’da da doğa dostu, halkın yararına bir düzenleme yapılacağına inanıyorum. Manavgat halkının bu konudaki kararlılığını bütün görüşmelerimde hissettim.

 

Bu yazı toplam 1551 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.